Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2006 00:40 - Малко и за чалгата
Автор: anti4algarkata Категория: Други   
Прочетен: 5086 Коментари: 32 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тъй като блога ми е anti4algarkata (то не трябвяше да е така а нещо като lirtvor4estvo,но няма значение), би трябвало да има нещо, описващо неописуемата ми омраза към това жалко подобие на музика.И за това болният ми мозък съчини следния текст:

Чалгата
 
Чалгата - това е музика ужасна.
Чалгата - като я чуя ставам бясна.
Чалгата - кой я слуша-само некви си простаци.
Чалгата - по зле от дрънкане с капаци
Където и да ида - чалга чувам.
Няма да я спрат, колко и да се бунтувам.
Във всичките чалгарски песни
пее се за некви мацки лесни.
Кои се обичат, кои се мразят,
няма значени-"сички в краката ми ще лазят.
Нек"ви се обличат,други се събличат
а трети идиоти - те един след друг пък тичат
Но всъщност - чалгата - това е,
който пред мене я запее ще има да ридае!
Простащина до небето, и за него даже,
оле, помогни ми Боже!!!
Ох, ама и Ти си завладаян от тая чалга тъпа,
е мноо ясно,щом от ТВ-то чуваш само "Давай,давай скъпа"


Всички които слушат чалга,предполагам много сте,защото тая музика просто е превзела по голяма част от младите в Бг.,няма да ви казвам да не се засягате.Засягайте се.Как може тва да ви харесва бе,хора.Опомнете се.Е, вярно че всеки си има собствен вкус и осбствено мнение,но все пак...Така де, ваш си е избора.А относно другите,които като мен ненавиждат този стил в музиката-брао хора,продължавайте в същия дух :)


Тагове:   малко,


Гласувай:
0



Предишен постинг

1. анонимен - :):):)
10.07.2006 01:06
Знаеш ли, радвам се, че има хора като теб, don, мен... много са, макар по-малко от тези, които слушат чалга... За чалгаджиите моята приятелка казва: "Всеки има право на лош вкус...!!!!", което, всъщност, си е така :):):) http://nonichka.blog.bg/viewpost.php?id=5172
цитирай
2. shiva - :)
10.07.2006 11:31
не си сама!
цитирай
3. uazi - i as podkrepqm kauzata :)
10.07.2006 12:34
dolu 4algata...ima kyde po-hubava muzika, naprimer rock! edno vreme e imalo istinski muzikanti, a ne kato sega...iz4ukala se s producenta i stanala pevica. A pyk taq ot reklamata na Mastikata 6te i oskubq ple6ivata glavica ako q zaseka nqkyde v bg - nqkoq po-krasiva pone da bqha slojili, kato ne moje da pee pone da e hubava!
цитирай
4. mona - Още един глас
10.07.2006 13:07
Подкрепям те без никакви резерви. Така и не можах толкова години да свикна с идеята за тая чалга. Колкото и да се опитват да я облагородяват и да обясняват как ставала по-стойностна, не мога. Това е!
цитирай
5. radost4e - :))
10.07.2006 13:40
Мили деца, порастнете още малко и ще осъзнаете, че за човечеството има къде по-глобални заплахи от чалгата!
Какво да кажем за това, че една голяма част от тийнейджърите излизат полуграмотни от училище, да не говорим, че тука в сайта си имаме и една дама, която е с "виШе", и то от чужбина.
Деца умират в катастрофи, други лежат по болници, пребити от родителите си, трети правят педофилски сайтове и предлагат на промоция момченца...
Днес четох, че една индианка родила на 9 години. И явно е била изнасилена, щото нормално за тях било да родят на 11 или 13.
Въобще си мисля, че на фона на всичко това, което изброих по-горе, тая енергия, дето я хабите по борба с чалгата, просто ми изглежда супер излишна. Аз слушам всякаква музика и не мисля, че е нужно някой да налага на другите коя музика е хубава и коя не.
цитирай
6. анонимен - ...
10.07.2006 15:03
Колкото и да ни се иска, не можем да оправим светът!!!
За чалгата мога да кажа: според търсенето и предлагането... лошо... така като гледам, хората започват да имат нужда от все по-малко и по-малко качествени неща... в това число и музиката...
И така... аз ще продължавам да си слушам: Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Foreigner, Aretha Franklin, Sade, Whitesnake, Depeshe mode, Jan Garbarek, George Michael, Bob Marley, Joe Cocker, Cecila Bartoli, Веселина Кацарова, Barry White и многото други изпълнители и банди, които в момента нямам време да изброявам, а нека хората си плакнат очите и ушите с изключително елементарната музика, наречена чалга...
Както казва нашият преподавател по Вокална методика: "По-проста музика от чалгата няма... тоника, доминанта,тоника, доминанта, евентуално ако вмъкнат субдомината, добре ще е..."
Нехайде, със здраве :)
цитирай
7. radost4e - :)
10.07.2006 15:34
Много му здраве на твоя преподавател, всеки си има право на мнение. Аз пък ще си слушам Бон Джоуви, Аеросмит, Шакира. Ще си слушам и чалга, въобще ще си слушам, което ми харесва, а пък ако някои иска да бъде кон с капаци и да се ограничава, щото от чалгата се затъпявало и т.н., проблема си е негов.

А проблемите, които аз изброих, не са за оправяне на света, а за чисто човешки и ежедневни неща. Отвори един вестник и ще забравиш за това колко изключително елементарна е чалгата и твойте тоники и доминанти.
цитирай
8. анонимен - ...
10.07.2006 15:39
Radost4e, znam teq problemi oba4e...Ne iskam da zvu4a sqka6 mislq samo za sebe si no...za men tva si e problem.Spored nqkoi az sam zaklet metal ama kvo, i da ne bqh, 4algata si ostava nekva prostotiq,koqto nemogla da probie v drugite strani, stana hit v Bg.I za sajelenie teq kade slu6at tozi "stil", ako moje taka da se kaje, v muzikata, ne mogat da os1znaqt kolko propadnala e taq 4alga.I hora,dobrei 4e ima pone nqkolko o6te kato men.Mersi za podkrepata
цитирай
9. анонимен - безумни текстове
10.07.2006 16:26
а бг музиката с нейната гениална лирика 'луди жаби' 'уиски с фъстъци' и все подобни - мислите ли, че това е текст, който би допаднал и би се пял от деца и тийнейджъри, той е неразбираем, колкото и някои много нескопосано да го обявяват за стойностна музика. Бг изпълнителите поне като не могат сами да си съчинят текст, да вземат да си платят на професионален текстописец, вместо да завиждат на чалгарите, че има кой да им направи всичко и че се продават добре. разбира се има подвидове на единия и на другия жанр, но често те доста се доближават и си заприличват по пошлост и безвкусица.
цитирай
10. illusion - може6 да 4уе6 едни песни4ки на една група!!!
10.07.2006 17:37
Свали си песни на juno reactor mn здрава група поне според мен!
Пи6и на nightlight@abv.bg
Puk и в блога ми...
illusion.blog.bg
цитирай
11. anti4algarkata - anti4algarkata
10.07.2006 17:42
Абе бг изпълнителите поне могат да пеят и едва ли завиждат на чалгарите за простащината им.Вярно че понякога и техните текстове не са цвете за мирисане, но да не би текстовете и клиповете на Азис да са пример за бг децата и за нас-тинейджърите.Хаха.Стига бе.То ако беше така всички вече да са педераси,с извинение.
цитирай
12. radost4e - :)
10.07.2006 17:48
То така ли се става педе..... с извинение - от слушане и гледане на Азис, чудно - мене нещо не ме хваща. Нито пък наблюдавам да съм изпростяла, докато бях студентка и слушах балканска музика, едното си висше го приключих с 5,60, другото с 5,80. Даже имам напредък - средното ми е с успех 5,19.
По същата логика от гледане на Prison Break 3 дни подред, съм станала затворничка.
Куца нещо логиката ви май.
цитирай
13. baisechku - На оръжие, братя
10.07.2006 18:57
На кратко- браво Антито! Привети и от мен в новия все повече разширяващ се, анти чалга фронт! Дано са повече като тебе та с крака да и срошим главата, на чалгата! Кажи само какво ти трябва – автомати, картечници, ръчни гранати, базуки, шишове за пукане на силиконки, колове за Гъзиси? Бе дайте да ги избиеме тия копелдаци нещастни! Как пък един дето слуша класическа музика не си надува до край уредбата, а само смотаните, малоумни чалгари, скапани! Пък нека ми обяснява после тази мъка Радостчето как при слушане на чалга изкарвала 5 и нещо си, дреме ми на шмайзера! Аз съм обикновен работник и ценя слуха си както и сам да избирам каква музика да слушам, а не някой полу малоумен идиот или тъпа селска курветина, да си надуе уредбата и аз да трябва да я слушам, ясно! За това става дума! За системен тормоз, за терор в ежедневието! Борете се бе хора, вас тормозят- не мене! Аз лично ги псувам яко, до седемнайсето коляно докато я спрат-време имам а и ми доставя удоволствие! Или ако съм в къщи вадя трийсет ватовата си колона на балкона и им пускам рок! Действа безотказно! До като търпите ще ви се катерят по главата, че вижте само лайняната, тъпа проста, смотана, дива селянка Секирата!

Нещо неясно!
цитирай
14. radost4e - Хммм...
10.07.2006 19:21
Сега това против чалгата ли е или против Секирата... или росто е трибуна за поредния борец за слава?
То по епитетите към една жена, може да се досетим, че си простоватичък, не е нужно да се окичваш с определения от рода на "обикновен работник".
Ела и ми пусни Аеросмит, ще си умра от кеф и ще се дера заедно със Стивън, ама ... няма те наоколо!
цитирай
15. baisechku - Ха, ти да видиш...
10.07.2006 19:57
Брей, ало, умничката, ти какво реши – че ще си мелиш колкото си искаш за бременни индийки и прочие простотии и никой нищо няма да ти каже! Колкото до поканата, мерси, но определено страня от всеядни и всеслушащи жени. Друго?
цитирай
16. anti4algarkata - anti4algarkata
10.07.2006 20:18
Ей Радостче,на мен хич не ми пука с колко си приключила висшето си.Все пак не сме тук за да четем хвалбите ти. "Нито пък наблюдавам да съм изпростяла" - ти не, но ние го забелязваме.То още като почна да защитаваш чалгата се разбра каква си - неква си заклета почитателка на тая долна музика, дето се заяжда с всеки който не слуша чалга.И преди да казваш на някой че е прост,помисли малко.Дали тея дето обичат да гледат по телевизията разни силиконови певици,които са повече като проститутки,са простите,или тея,които го мразят тва.Е май повечето тук ще се съгласят за първите,а?
цитирай
17. radost4e - Супер!
10.07.2006 20:19
Тя бременната беше индианка. А и в никакъв случай не съм очаквала някой да ми мълчи. Мнооого щях да се учудя, ако бяха замълчали.

А това супер! в началото, беше защото ще страниш от мен! Надявам се да си изпълниш обещанието!
цитирай
18. radost4e - За античалгарката
10.07.2006 20:26
Мислех, че водим спор, а не че се заяждаме. Досега аз не съм ти слагала епитети, понеже не те познавам и от едно изявление против чалгата, няма как да разбера каква си, следователно не мога да те коментирам. За сметка на това ти вече си ме определила като заяждаща се, затъпяла и че се хваля кое с колко и как съм завършила. Не се хваля, не съм професор, само съобщавам факти.
А на Бай Сечко му казах, че е простоватичък, а не прост ( за мен има голяма разлика, ако за теб няма), защото обиди една жена, която не беше се месила в спора с доста грозни думи. Може и да има защо, може те да си иамт друг разговор, не мога да гадая, но това за мен определено не беше мъжка постъпка.

цитирай
19. baisechku - Преди тръгване...
10.07.2006 20:49
Аз спирам до тук, защото това прераства в доста глупаво заяждане, което няма нищо общо с темата! Не съм фен на личните нападки, в този блог съм се карал само с Касус (ако го помните) и имаше защо! Та от мен толкуз! Достатъчно уморен съм за да се занимавам с това!
цитирай
20. radost4e - хахахаха
10.07.2006 20:58
Да, с Касиус и аз се карах, и сега сме си аверчета...схващаш ли накъде бия?
цитирай
21. анонимен - Такаааааааааа...
11.07.2006 04:20
Радостче, току-що отново прегледах коментара си, който сега дори ми се струва доста мек, имайки предвид какво наистина мисля за чалгата... и извини ме, но аз лично никъде не съм писала, че от тази музика се затъпява... по-скоро написах, че музиката е проста (в смисъл елементарна)... не очаквам да знаеш какво са тониката, доминантата и субдоминантата... не ти и трябва, но Доц. Райчев си е абсолютно прав... Бих искала да те попитам какъв е смисълът на тази нашумяла песен... даже не й зная името, но текста е: "Честит рожден ден... Happy birthday to you... Пионер в зелено..." и от там се почва: "Happy birthday ръгъта-тъгъта-таг-таг, ръгъта-тъгъта-таг-таг... " Еееех, че стойностно и някак... интелигентно...
Пишеш: "...а пък ако някои иска да бъде кон с капаци и да се ограничава..."... та, да ти кажа... кон с капаци не съм и... ограничена щах да бъда само при положение, че слушах чалга... Пишеш още, че харесваш "Бон Джоуви, Аеросмит, Шакира" и след това: "...Ще си слушам и чалга..."... моят коментар е, че колкото и голяма да е кацата с мед, едно лайно е достатъчно да я развали...
Хайде, със здраве!

пп: За малко да забравя... ти, като се замисляш толкова много над всички изброени от теб проблеми, кажи ми, измисли ли начин да ги разрешиш??? Ако няма да направиш нещо полезно, защо се тормозиш тогава? И няма нужда да отварям вестник... зная какво се е случило още преди да го напишат...
цитирай
22. radost4e - За Ноничка
11.07.2006 10:43
На всичко това ще ти отговоря на лични, понеже не искам да пълня блога с клозетна лирика с постинги.
цитирай
23. ateam - ;)
11.07.2006 18:29
Знаеш ли.. хубаво. Доста сме, които не търпим чалгата.. Но, античаларче, каква музика слушаш?
цитирай
24. anti4algarkata - ...
11.07.2006 19:50
Има ли значение каква музика слушам?
цитирай
25. ateam - ММда
11.07.2006 19:55
Определено има значение.. Защото ако сега ми кажеш, че слушаш рап например.. просто няма да ми стигнат думите.
цитирай
26. anti4algarkata - ...
11.07.2006 20:53
Е що, какъв щеше да е проблема ако слушах рап?
Но щом има значение - слушам пънк,метъл и разни техни разновидности
цитирай
27. ateam - :) :)
12.07.2006 09:43
Това определено ми звучи добре :) Въпреки, че много рядко ме избива на металия.. но за сметка на това пънко просто нема умре!
цитирай
28. анонимен - nq;d zna4enie
26.07.2006 01:42
ufxjf i.wtd 'd.hd e jcm rorfj dps 'd.hd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
29. ateam - :D
26.07.2006 07:30
За тези, които не са разбрали какво по-дяволите пише по-горе.. ще се опитам да преведа :D :
"Който слуша чалга е тъп идиот азя чалга!!!"
Личен коментар.
1. "Мразя" се пише СЪС "м" и "р".
2. Като ползваш BDS си го включвай преди това...
3. "Многото удивителни са признак на болна мисъл" - Ринсуинд.
цитирай
30. анонимен - Абсолютно съм съгласна. Чалчата е ...
26.07.2006 17:58
Абсолютно съм съгласна. Чалчата е музика за простаци. Притеснява ме само факта, че едва проговорили деца вече знаят наизуст всички текстове на по-известните песни на тази отвратителна сладникава сълзливо сополива музика. Няма ли5 кой да я забрани бе?!

Ковърдейла
цитирай
31. ateam - :D
27.07.2006 10:23
Golf II с яка туба и най-новия хит на Азис. Българска класика...
Да. Трябва да я забранят със закон!
цитирай
32. анонимен - Лори:
29.05.2007 16:18
знаеш ли к'во...сигурно си много печена...незнам...възможно е
сигурно си няква дива пънкарка и ако ме срещнеш на улицата няма да ми е гот...
но т'ва е малко вероятно...
и исках само да кажа, че чалгата не е само музиката, а и поведението и тъпия и смотан начин по който говориш....демек може и да не слушаш чалга, но от тебе лъха на чалга...
сори...
не можах просто...
иначе съм добър човек ;)

може и да не пуснеш коментара ми...но се съмнявам ;)

lorryaz.blog.bg (щото не съм от анонимните)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anti4algarkata
Категория: Други
Прочетен: 14967
Постинги: 4
Коментари: 39
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930